Schoorsteenbrand schrikt bewoners huis Neerharen op

Vrijdagavond heeft er omstreeks 19.00 uur brand gewoed in een huis aan de Romeinendreef in Neerharen. De brandweerkorpsen van Maasmechelen en Maastricht rukten uit met groot materieel. Het bewuste huis ligt aan de rand van het bos in Neerharen.

ssimons

Het bleek uiteindelijk te gaan om een beginnende schoorsteenbrand, die door de bewoners snel geblust kon worden. Het vuur in de open haard begon luid te knetteren, wat bewoner Frank Kemperman deed besluiten het openhaardvuur te doven met een vuurdeken.

“Maar hiermee bleek het knetteren niet te stoppen", zegt Frank. “Ik heb toen uit mijn auto een brandblusser genomen en heb die leeggespoten in de schoorsteen. Hierdoor is het vuur gelukkig gedoofd.”

De brandweerladderwagen werd toch gebruikt, om de schoorsteen van boven te controleren. Daarna konden de brandweermannen terugkeren naar hun kerstdis. Ook de familie Kemperman kon verder gaan met hun feestavond.

Arnold Roberts

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor hbvl.be? Surf naar www.burgerreporter.be!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio