Voor- en tegenstanders Linda De Win verenigen zich op Facebook

Dat 'De slimste mens ter wereld' een enorme invloed heeft, hebben al verschillende kandidaten mogen ondervinden. Op dit moment mag journaliste Linda De Win zich zowel onderwerp noemen van goedbedoelde fanpagina's als van een ruim assortiment haatgroepen op Facebook.

ikerremans

De zogenaamde fanpagina's of -groepen schieten als paddestoelen uit de grond op Facebook. 'Linda De Win doet dat goed in de slimste mens' en 'Linda De Win(ner)' is maar een greep uit het aanbod.

'Gij koe'

Toch is het aantal haatpagina's een heel pak groter. En de tegenstanders van Linda De Win schuwen geen grof taalgebruik. 'We hate Linda De Win', 'Linda De Win, kga op uw muil slaan' en 'Linda De Win, gij koe!' zijn alvast weinig flatterend.

De 'Villa Politica'-journaliste laat het niet aan haar hart komen, want maandag zit ze voor de zevende keer in de studio. Ze staat momenteel aan de leiding in de strijd voor de titel van 'De slimste mens ter wereld'.

Maandag neemt ze op tegen Bent Van Looy en Lien Van de Kelder. De bezoekers van Facebook lieten dat alvast niet onopgemerkt voorbij gaan, want de groep 'Lien Van de Kelder moet Linda De Win kelderen' is sinds enkele dagen geboren.