Moeskroen wil zaterdag spelen tegen KV Kortrijk

Excelsior Moeskroen wil zich nog steeds niet neerleggen bij een faillissement en wil zaterdag gewoon zijn wedstrijd afwerken tegen KV Kortrijk op de 20e speeldag van de Jupiler League.

jrosquin

Afgelopen weekend speelde Moeskroen zijn competitiewedstrijd tegen Cercle niet en verloor de club met forfaitcijfers, nadat de spelers van Les Hurlus weigerden aan te treden.

Op een persconferentie meldden de gerechtelijke vereffenaars van de club, André-Marie Verplaetse en Geert De Mets, echter dat ze Moeskroen zo lang als mogelijk willen zien spelen.

De toekomst van de club blijft echter nog steeds zeer onzeker. Ook het overleven van het opleidingscentrum Futurosport is niet gegarandeerd.

Schulden

Ook voor de spelers is de situatie uiterst onduidelijk. Zij kunnen onmiddellijk ontslagen worden, of nog even aan hun contract worden gehouden, om tijdens de wintertransferperiode verkocht te worden.

De vereffenaars zullen nu in eerste instantie de activa van de club verkopen om zo de schuldenaars voor een stuk tegemoet te komen. Die activa worden geschat op ongeveer een miljoen euro. Moeskroen heeft echter voor ongeveer 10 miljoen euro schulden.