48-jarige Hasseltse veroordeeld wegens drugsdealen

Een 48-jarige vrouw uit Hasselt is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot achttien maanden cel wegens drugsdealen. De vrouw verhandelde onder meer speed, wiet xtc en vloeibare xtc.

jrosquin

De vrouw kon haar handeltje ongeveer een jaar voeren, van juli 2007 tot juni 2008. Het handeltje kwam aan het licht toen een moeder van een minderjarige klacht indiende omdat haar zoon wiet had gekocht bij de 16-jarige zoon van de beklaagde.

Bij een huiszoeking bij de vrouw werden grote hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen. Een andere 16-jarige jongen biechtte op dat hij onder andere op school drugs dealde in opdracht van de vrouw.

Verslaafd

De vrouw werd na de vondst opgepakt, maar verkreeg een voorwaardelijke invrijheidsstelling. In die periode werd ze echter opnieuw betrapt op het bezit van speed.

De vrouw vertelde aan de rechter dat ze genoodzaakt was om drugs te dealen omdat ze in geldnood zat. Ze beweerde ook dat haar zoon niets afwist van haar handeltje. Wel gaf ze toe dat ze zelf verslaafd was aan speed.

De rechter toonde echter geen genade en was vooral kritisch over het feit dat de vrouw minderjarigen betrok in haar handeltje. De vrouw werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden en haar vermogensvoordeel van 10.000 euro werd verbeurd verklaard.