Gimv en Dexia stoppen Electrawinds 40 miljoen toe

Gimv en Dexia investeren samen 40 miljoen euro vers geld in de groenestroomproducent Electrawinds. Gimv brengt uit het XL-fonds 28 miljoen euro in, Dexia legt 12 miljoen euro bij.

jvangeyte

Voor het snelgroeiende Electrawinds, dat onder meer windmolenparken op de Noordzee uitbaat, is dit de derde kapitaalronde dit jaar. In totaal zal de onderneming in 2009 75 miljoen euro hebben opgehaald: 40 miljoen bij Gimv en Dexia, 20 miljoen via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij en 15 miljoen via de Participatiemaatschappij Vlaanderen."

Uitbouw

Het bedrijf zal de nieuwe middelen aanwenden voor de verdere ontwikkeling van projecten in binnen- en buitenland en de verdere uitbouw van de beschikbare productiecapaciteit.

In 2009 heeft het bedrijf opnieuw een bijzondere groei gekend: de geïnstalleerde capaciteit, de omzet en de operationele resultaten zijn meer dan verdubbeld.

Het groenestroombedrijf is gestart met windprojecten, maar is intussen gediversifieerd naar andere vormen van hernieuwbare energie met biomassa en zonne-energie. Momenteel bedraagt de geïnstalleerde productiecapaciteit 144 MW en zitten er voor meer dan 500 MW bijkomende projecten in de pijplijn.

JVG