Celstraf en boete voor Maasmechelse kopstukken drugsbende

Twee Maasmechelaren zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 11.000 euro. De twee, respectievelijk 21 en 22 jaar oud, werden gezien als de leiders van een zestienkoppige drugsbende.

ikerremans

De twee kopstukken en de bende verkochten tussen 2007 en 2008 cannabis, cocaïne, xtc-pillen, speed en vloeibare xtc in Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Ze kochten de drugs aan in Nederland in grote hoeveelheden.

Telefoontaps

De politie kon de bende oppakken via telefoontaps. De twee bendeleiders moeten twee jaar naar de gevangenis en een boete van 11.000 euro ophoesten. Ze moeten bovendien ook de 25.919 euro kosten voor de telefoontaps betalen.

Een 34-jarige man uit Lanaken en een 20-jarige man uit Lommel kregen achttien maanden cel en een boete van 5.500 euro. Hij kocht grote hoeveelheden vloeibare xtc en xtc-pillen van de twee spilfiguren en verkochten die daarna door aan klanten.

Aan de andere bendeleden werden straffen van zestien maanden cel en boetes van 5.500 euro opgelegd. Zij moeten ook 12.959 euro betalen voor het onderzoek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio