Koning Albert eert Van Rompuy en Damiaan in kersttoespraak

In zijn traditionele kerstboodschap heeft koning Albert de regering en premier Yves Leterme (CD&V) opgeroepen om de communautaire tegenstellingen te overstijgen. De koning drukte zijn medeleven uit met de mensen die hun job kwijt zijn en had veel lof voor pater Damiaan en Herman Van Rompuy.

ikerremans

Pater Damiaan werd in oktober heiligverklaard. "Bij ons overstijgt zijn uitstraling de filosofische en communautaire tegenstellingen, zoals zijn populariteit zowel in het Noorden als in het Zuiden daarvan getuigt", sprak koning Albert.

"Zijn voorbeeld moet ons vandaag inspireren tot grotere solidariteit, in het bijzonder met de meest kwetsbaren in onze samenleving." De koning dacht ook aan zij die hun baan tijdens het voorbije jaar hebben verloren door de crisis.

Bekijk de beelden van vtm:

Lichtpunt

Dat Herman Van Rompuy de allereerste voorzitter van de Europese Raad werd, is volgens koning Albert ook een lichtpunt.

"Dit zal Europa de mogelijkheid bieden nog efficiënter op te treden op binnenlands vlak en zijn rol beter te vervullen in grote internationale dossiers als het klimaat, de economische en financiële internationale onderhandelingen, de ontwikkelingssamenwerking en de vrede in de wereld ontwikkelingssamenwerking en de vrede in de wereld."

De koning vindt dat België een voorbeeld moet nemen aan Europa zodat ons land de communautaire tegenstellingen kan overwinnen. Hij legt al zijn vertrouwen in premier Yves Leterme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer