Laura Dekker wilde nooit meer terugkeren naar Nederland

"Lieve papa, ik ben het helemaal zat in dit land. Ik ga nu mijn vrijheid opzoeken. Ik wil niets meer met Nederland te maken hebben en zal nooit meer terugkeren." Dat schreef zeilmeisje Laura Dekker in de afscheidsbrief naar haar vader, vlak voor ze haar tocht naar Sint Maarten inzette.

ikerremans

"Ja, ik wou graag mijn havo halen, maar dat lukt zo niet. En zo veel zin heeft het ook niet meer. Want hier wil ik echt niet meer leven, met al die stomme instanties en mensen. Neem die kruisverhoren van de kinderbescherming. Ze denken dat ik een misdadiger ben. Dat ben ik niet", gaat Laura verder in de brief.

Kapot maken

"Het is bijna gelukt om me kapot te maken. Maar ik heb mijn laatste moed verzameld en nu probeer ik de rest van mijn leven ook weer op te pakken. Er waren zoveel mensen die al zeiden: Laura ga weg, dat is het beste. Dat had ik inderdaad ook eerder moeten doen."

Laura Dekker werd vorige vrijdag als vermist opgegeven en zondag werd ze teruggevonden op het Caribische eiland Sint Maarten. Dinsdag kwam ze opnieuw aan in Nederland, zeer tegen haar zin, zo blijkt.

Woensdag besliste de kinderrechter wel dat Laura bij haar vader mag blijven wonen. Bureau Jeugdzorg had eerder gevraagd om een pleeggezin te zoeken voor de jonge zeilster.

Meer over Nederland