Dolle schutter verwondt vriendin en overburen in Brugge

In Brugge zijn woensdagavond drie mensen gewond geraakt bij een schietpartij. Een man verwondde zijn vriendin en stichtte brand. Toen de hulpdiensten arriveerden, begon hij te schieten. Een jongeman was even in levensgevaar.

ikerremans

"Rond 21.30 uur meldde de vrouw zich bij politie, nadat ze door haar vriend was aangevallen", vertelt de procureur. De man had zijn vriendin gestoken met een mes. De politie vertrok onmiddellijk naar de woning, maar stelde vast dat er ook een brand woedde.

Voordeur

Bij aankomst van de brandweer begon de man in het rond te schieten. Een kogel ging recht door de voordeur van de overburen. Twee mensen werden geraakt: de 26-jarige zoon des huizes en de 48-jarige vader. De zoon verkeerde een tijdje in levensgevaar, maar is ondertussen aan de beterhand.

De politie kon de schutter overmeesteren. De agenten merkten bij het binnendringen van de woning dat de man de gaskranen had opengedraaid.

De dader was op het moment van het voorval voorwaardelijk vrij. Waarom hij zijn vriendin aanviel en begon te schieten is niet duidelijk. Er wordt onderzocht of hij onder invloed van alcohol of drugs verkeerde.

Meer over Brugge