AA Gent bezorgt Germinal Beerschot kater in Beker: 1-0

AA Gent heeft ervoor gezorgd dat Germinal Beerschot zijn hoop op Bekerwinst mag opbergen. In de uitgestelde match van woensdag klopte Gent de Antwerpse fusieclub met het kleinste verschil.

ikerremans

Germinal Beerschot was nochtans de betere ploeg tot ver in de eerste helft. Wanyama verraste doelman Jorgacevic tot twee keer toe.

Geluk

Na een terugspeelbal van Mikulic kwam de thuisploeg op het half uur dicht bij een vrijschop aan de rand van de kleine backlijn. Azofeifa knalde recht in de muur.

Niet lang daarna had Germinal Beerschot veel geluk toen een kopbal van Coulibaly gered werd door Monteyne. De bezoekers misten zelf een doelpunt toen een kopbal van De Decker net naast ging.

Na de rust viel er een tijdland weinig te beleven, behalve een schot van Coulibaly op Pacovski. Smolders kwam twintig minuten voor tijd de Buffalo's versterken en hij trapte de bal meteen een meter naast de kruising.

Blauw-zwart

Een steeds sterker wordend Gent wist vijf minuten voor tijd dan ook effectief te scoren. Wils kreeg een vrijschop van De Smet in zijn bereik en kopte binnen.

Voor de bezoekers uit Antwerpen zat de match er toen al op. AA Gent komt in de kwartfinales uit tegen Club Brugge.