KV Mechelen naar kwartfinale na doelpuntenfestival

KV Mechelen heeft, na verlengingen en heel wat doelpunten, een plaats veroverd in de kwartfinales van de Beker van België. De Maneblussers scoorden vijf doelpunten tegen een sterk Charleroi.

ikerremans

De wedstrijd ging traag van start op een zeer glad veld dat goed voetbal onmogelijk maakte. De bezoekers kwamen na zeven minuten met een gelukje op 0-1 via een owngoal van Kere. De Mechelaars waren na de voorsprong de betere ploeg en dreigden nog tweemaal via Nong.

Geblesseerde Renard

Na een half uur spelen werd Charleroi sterker en moest Mechelen achteruit. De toenemende druk van de thuisploeg resulteerde in de 35ste minuut in de gelijkmaker via Habibou. Meer zat er voor de Carolos voor de rust niet in zodat er halfweg een logische 1-1 op het bord stond.

De Maneblussers kwamen erg scherp uit de kleedkamer en dwongen meteen een reeks hoekschoppen af. Bij de derde legde Mununga de bal op het hoofd van Geudens die de finalist van vorig jaar opnieuw op voorsprong kopte.

Mechelen hield de voorsprong goed vast tot op tien minuten van het einde toen Guédioura de bal overhoeks binnenknalde.

Er vielen geen doelpunten meer, ondanks een grote kans voor de thuisploeg, zodat Charleroi en Mechelen in de verlengingen moesten uitmaken wie doorging naar de kwartfinale. De bezoekers vatten die verlengingen aan zonder doelman Renard die zich op het einde blesseerde aan het hoofd. Biebauw kwam in zijn plaats.

Extase

In de eerste verlenging kwam Charleroi heel dicht bij de 3-2 toen Mboyo op de kruising kopte. Vanhoevelen deed wat Mboyo niet kon en zette aan de overzijde de netten bol. De verdediger knalde de bal door een bos van benen de 2-3 binnen.

In het begin van de tweede verlenging zette Mununga de bezoekers op rozen met een rake schuiver. Antonio Ghomsi bracht de mechelenfans helemaal in extase door met een windbal de 2-5 tegen de netten te prikken.

MaSt