Bekerwinnaar verrassend uitgeschakeld door Roeselare: 1-2

Bekerwinnaar Racing Genk is er niet in geslaagd een plaats in de kwartfinale van de Beker van België te veroveren. Op eigen veld werd Genk uitgeschakeld door Roeselare: 1-2.

ikerremans

Genk startte zonder Ogunjimi die bij de geboorte van zijn zoon was. De thuisploeg eiste in het begin wel het balbezit op, maar slaagde er niet in gevaarlijk te zijn. Het was zelfs Roeselare dat verrassend op voorsprong kwam via El Gaaouiri.

Klutsbal

Genk was beter, maar dwong geen echte kansen af. Er vielen wel een penaltygeval en een poging op afstand van Pudil te noteren. Roeselare was nog het gevaarlijkst via een vrije trap die nipt onder de lat werd weggehaald door doelman Verhulst.

Kort na de rust kwamen de Limburgers toch op gelijk hoogte toen verdediger Joao Carlos een klutsbal voorbij de kansloze Sierens knalde. De thuisploeg putte moed uit de gelijkmaker en begon beter te voetballen en enkele kleine kansjes af te dwingen.

Rode kaart

De bezoekers lieten niets meer zien, maar de verdediging hield stand. Helemaal tegen de gang van het spel in werd het plots 1-2 toen El Gaaouiri opnieuw de netten vond. Genk zette alles op alles en trainer Vercauteren bracht Töszer en Bakx, maar het mocht niet meer baten.

De thuisploeg kreeg in de toegevoegde tijd zelfs nog een rode kaart toen Anele zich natrapte. Na de bekerwinst tegen KV Mechelen, halen de Limburgers dit seizoen zelfs geen kwartfinale.

MaSt