Anderlecht vlot voorbij tweedeklasser Dender

Anderlecht stoot met gemak door naar de kwartfinales van de beker van België. Het kende weinig problemen met tweedeklasser Dender. De jongens van Ariël Jacobs wonnen met 3-0, maar mits wat meer efficiëntie had de score heel wat hoger kunnen oplopen.

ikerremans

Door een stroompanne werd deze match met tien minuten vertraging op gang gefloten. Ariël Jacobs roteerde voor dit bekerduel en gunde enkele basisspelers rust.

Biglia scoort

Het zestienjarige toptalent Romelu Lukaku startte op de bank en in zijn plek mocht Tom De Sutter nog eens in de basis aantreden. Ook Silvio Proto, Jelle Van Damme, Ondrej Mazuch en Jonathan Legear kregen rust.

Anderlecht begon scherp aan de wedstrijd en een eerste kans van De Sutter, na een voorzet van Boussoufa, werd nog naast gekopt, maar na zes minuten was het diezelfde De Sutter die profiteerde van een knullige terugspeelbal van Cissé.

Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, legde Biglia de match al in een beslissende plooi. De Argentijn verdubbelde de score met een van zijn schaarse goals.

Misser

Ook na de 2-0 bleef Anderlecht goed op dreef. Suarez kreeg twee keer kort na elkaar een prachtige kans. De eerste keer pakte Denderdoelman De Boodt uit met een knappe redding, de tweede keer miste de Argentijn onbegrijpelijk.

De bedrijvige Tom De Sutter was erg bedrijvig, maar miste enorm veel goede kansen. Even voor rust kon hij zijn tweede doelpunt van de avond scoren, maar de Oost-Vlaming werd afgevlagd voor buitenspel. Ook in de blessuretijd van de eerste helft krijgt hij nog een unieke kans, maar kopt een perfecte voorzet van Chatelle naast.

Morsen met kansen

Na rust gaat Anderlecht op zijn elan door. Frutos kwam in de ploeg voor Boussoufa en zorgde al meteen voor dreiging: nadat hij zich doorzette op links bracht hij de bal via De Sutter bij Suarez, die opnieuw een kans op onbegrijpelijke wijze de nek omwringt.

Anderlecht bleef morsen met de kansen. In de 62ste minuut slaagt De Sutter erin om een open kopkans, op voorzet van opnieuw Chatelle, naast te koppen en even later trapt de bal na een mooie pass van Chatelle van dichtbij over.

En daar hield het niet bij op. In de slotfase trapte De Sutter domweg over de bal na een voorzet van invaller Diandy. Tekenend voor zijn match, maar in de slotfase kon hij zijn missers nog doorspoelen met zijn tweede doelpunt van de avond.

GeGy