Westerlo klopt een sterk Bergen: 3-1

Westerlo heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. In de achtste finales klopte de club tweedeklasser Bergen met 3-1.

ikerremans

Tweedeklasser Bergen kende een droomstart op een overigens ideaal bespeelbare grasmat. Cédric Roussel kopte de bezoekers al na één minuut op voorsprong op aangeven van Zola Matumona.

Afgekeurd

Westerlo wilde wel reageren maar de bezoekers haalden het tempo goed uit de match en rekenden achterin op ex-Anderlechtdoelman Tristan Peersman.

De thuisploeg vond geen antwoord op het goed spelende Bergen, maar scoorde in de 35ste minuut toch de gelijkmaker. Ruiz, voor het eerst terug in de basis, werkte een aanval van Nico Van Kerckhoven af. Westerlo ging bijna meteen erop en erover, maar een kopbaldoelpunt van Dekelver werd afgekeurd.

Meteen na de rust kreeg Ruiz een opgelegde kans op de 2-1, maar de spits knalde recht op Peersman. De Kempenaars hielden de druk hoog en Peersman moest opnieuw tussenkomen op een schot van De Petter.

Rode kaart

Op een kwartier van het einde zette Dekelver de thuisploeg voor het eerst in de match op voorsprong met een raak schot.

Meteen na de goal moest Bergen bovendien met tien man verder na een rode kaart voor Gueye. De tweedeklasser mocht helemaal inpakken toen Tomou op aangeven van Dekelver de 3-1 op het bord zette.

MaSt