Standard laat zich verrassen tegen Kortrijk

Met nagenoeg zijn sterkste ploeg is landskampioen Standard er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Beker van België. De Rouches beten net als vorig seizoen de tanden stuk op Kortrijk en verloren met 1-2.

ikerremans

Standard hoopte in de beker zijn blazoen wat op te poetsen en trainer Laszlo Bölöni liet vooraf verstaan dat hij met de beker het seizoen wilde redden. Kortrijk is op dreef in de competitie en lag gebrand op een bekerstunt.

Koud gepakt

Toch was het Standard dat het sterkst uit de startblokken schoot, maar de Rouches konden hun meesterschap niet omzetten in doelpunten. Kortrijk stond organisatorisch sterker en kwam tegen de gang van het spel in op het halfuur 0-1 voor.

Het was Brecht Capon die de eerste kans van de Kortrijkzanen benutte en zo zijn ploeg gevleid op voorsprong bracht. Drie minuten later werd die score al verdubbeld. Benteke, die door Standard wordt uitgeleend aan Kortrijk, scoorde tegen zijn eigen werkgever.

Hij profiteerde van een blunder van Marcos om de bal via de paal achter doelman Bolat binnen te trappen. Standard was de betere ploeg, maar werd twee keer koud gepakt.

Wissel

Opmerkelijk: nog voor rust voerde Laszlo Bölöni een wissel door. Hij haalde de zwak spelende Rocha, die al geel had, naar de kant en bracht wat meer aanvallende kracht met Dufer. Op slag van rust kreeg Standard een strafschop na een duw op Mbokani. De Congolees zette zich zelf achter de bal, maar het zwakke schot werd gestopt door Verbauwhede en Carcela trapte de rebound over.

In de tweede helft probeerde Standard met powervoetbal de scheve situatie recht te zetten, maar Kortrijk gaf geen krimp. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer paniek er in de rangen van de Rouches sloop. Toch bleef het voor gevaar zorgen en de inzet werd uiteindelijk beloond met tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer van Gouden Schoen Axel Witsel.

Dat was het startsein voor een slotoffensief van de kampioen. De Camargo trof de lat, waarop een opstootje ontstond. Witsel werd geraakt door Verbauwhede waarop Mbokani verhaal ging halen bij de Kortrijkse doelman. De twee kemphanen kregen beide geel.

In de toegevoegde tijd trok Sinan Bolat nog mee naar voor, maar de doelman kon zijn kunstje van tegen AZ niet overdoen. Standard wordt dus net als vorig seizoen uitgeschakeld door Kortrijk.

GeGy