Sven Nys ook de sterkste in Noordzeecross Middelkerke

Sven Nys heeft de 51e Noordzeecross in Middelkerke op zijn naam geschreven. Tom Meeusen werd tweede en Klaas Vantornout vervolledigde het podium.

ikerremans

Het is al de derde keer op rij dat de Belgisch kampioen wint in Middelkerke en de vijfde keer in totaal. De Noordzeecross is de oudste veldrit van België

"Deze overwinning doet weer deugd", reageerde Nys achteraf. "Zeker nu er een zware periode aanbreekt met bijna alle dagen een cross. Iedereen heeft het over een minder goeie seizoensstart voor mij, maar de laatste tijd tikt het tellertje mooi aan."

Wind en modder

Nys maakte nochtans een slechte start, maar in de tweede ronde kon hij Vantornout en Meeusen weer inhalen. Vantornout moest de andere twee leiders net voor de helft laten gaan en twee ronden voor het einde moest ook Meeusen lossen.

Nys trotseerde de ijzige wind en bleef op kop tot de finish, op het modderige en soms gladde parcours in sportpark De Krokodiel van Middelkerke.

Uitslag

1. Sven Nys in 1u00'00" 2. Tom Meeusen op 16" 3. Klaas Vantornout 1'00" 4. Dieter Vanthourenhout 1'09" 5. Rob Peeters 1'15" 6. Tom Van den Bosch 1'18" 7. Jan Verstraeten 1'20" 8. Jonathan Page (VS) 1'25" 9. Ben Berden 1'49" 10. Kenneth Van Compernolle 1'54"

Meer over Sven Nys