Fiscus scande al 82% papieren belastingaangiften

De fiscus heeft momenteel al 82% ingescand van de 3,4 miljoen aan belastingaangiften die nog op papier werden ingediend. De helft ervan is intussan trouwens al doorgestuur naar de kantoren voor controle en berekening.

jvangeyte

De belastingplichtingen kunnen sinds enkele jaren hun aangifte indienen via het internet. Wie dat niet wil, mag ze nog op papier indienen. Dat gebeurt op een soort van lotto-formulier, dat vervolgens automatisch wordt 'gelezen' door de computer in de scancentra van de fiscus in Namen en Gent.

Het scannen kende evenwel enkele technische moeilijkheden. Daardoor moest er zowel in Namen als in Gent extra personeel worden ingezet.

Intussen is niettemin al 82% van de 3,4 miljoen aangiften die nog op papier werden ingestuurd verwerkt.

Huurcontracten

De fiscus hoopt het scannen van de belastingaangiften tegen eind februari rond te hebben. Nadien start hij met het inscannen van huurcontracten. De ambtenaren van het Patrimoniumbeheer zijn momenteel bezig om alle geregistreerde huurcontracten vrij te maken van nietjes en papierklemmen om ze vervolgens naar de scancentra van Gent en Namen te versturen.

Eens de huurcontracten werden ingescand, is het nadien makkelijker om een kopie terug te vinden indien de huurder of de verhuurder die terug willen opvragen.

JVG