Catalonië van Johan Cruijff verslaat Argentinië

Johan Cruijff, algemeen aangenomen de beste Nederlandse voetballer aller tijden, heeft ook weer een opmerkelijke prestatie geleverd als coach. Met zijn (niet-erkend) landenteam Catalonië werd WK-outsider Argentinië verslagen met 4-2.

Jrosquin

Cruijff zat voor het eerst in dertien jaar nog eens op het trainersbankje en zijn team liet meteen een straffe prestatie optekenen. De Catalanen wonnen in Camp Nou met 4-2 van Argentinië, dat het zonder zijn geschorste bondscoach Diego Maradona moest stellen.

De doelpunten van het onofficiële internationale team dat voor de gelegenheid werd samengesteld, werden gemaakt door Sergio Garcia, Bojan Krkic, Sergio Busquets en Moises Hurtado. Voorts speelden enkele bekende spelers van Barcelona mee, zoals Xavi Hernandez, Carles Puyol en Gerard Pique.

Bij Argentinië, dat voor de gelegenheid gecoacht werd door assistent-coach Hector Enrique, werden de goals gescoord door Angel di Maria en Javier Pastore. Enkele topspelers als Lionel Messi en Sergio Aguero pasten voor de vriendschappelijke partij.

Johan Cruijff ging na zijn spelerscarrière aan de slag als coach bij Ajax en vervolgens bij Barcelona.