Fans willen Memorial Van Damme niet op zondag

De Memorial Van Damme zal ook in 2011 op een vrijdag doorgaan. Dat heeft de organisatie beslist na een rondvraag bij de trouwste fans.

kscherpenberg

In 2011 belooft het een erg druk atletiekzomer te worden. Van 27 augustus tot 4 september is er het wereldkampioenschap in het Zuid-Koreaanse Daegu. Op 8 september vindt de meeting in Zürich plaats. De Memorial Van Damme zou al volgen op vrijdag 16 september.

Dat is niet alleen ongewoon laat in het seizoen. Ook de kans op koud en slecht weer, zoals dit jaar het geval was, wordt dan groter. Toch dacht de organisatie er aan om de wedstrijden enkele daagjes uit te stellen, tot de volgende zondag.

Zondagmiddag

"Uit de meer dan 700 antwoorden die we op de enquête mochten ontvangen, bleek dat 51 % van onze fans de Memorial absoluut op een vrijdagavond wil behouden zien", vertelt directeur Wilfried Meert. "Voor 4 % van onze klanten, maakte het niets uit, zondag of vrijdag. Zo'n 45 % wou het wel eens op een zondagnamiddag proberen."

"Maar aangezien er geen duidelijke meerderheid voor verandering heeft gekozen, hebben wij, na ultiem overleg met de Internationale Federatie, uiteindelijk beslist om toch maar alles bij het oude te laten".

In 2010 gaat de Memorial Van Damme door op vrijdag 27 augustus gehouden.

Meer over Wilfried Meert