Laura Dekker (14) nam het vliegtuig vanuit Parijs

Net Nederlandse zeilmeisje Laura Dekker (14) vluchtte vorige week naar Sint Maarten vanuit Parijs. Ze gebruikte daarvoor haar Nieuw-Zeelandse paspoort.

Jrosquin

Eind vorige week raakte bekend dat Laura Dekker, het Nederlandse meisje dat op 14-jarige leeftijd alleen de wereld wilde rondzeilen, als vermist was opgegeven. Enkele dagen later raakte bekend dat ze was opgepakt op het Caraïbische eiland Sint Maarten.

Tot dusver was het onduidelijk hoe het minderjarige meisje alleen het vliegtuig had kunnen nemen en wat haar bedoelingen waren. Volgens haar advocaat nam Dekker de benen omdat ze in een neerwaartse spiraal was terecht gekomen.

Uit huis plaatsing

Haar schoolprestaties waren de laatste tijd slecht en niemand scheen oog te hebben voor haar problemen. Wat volgens haar advocaat haar emmer deed overlopen was het dreigement van het Bureau Jeugdzorg om haar uit huis te plaatsen.

Daarop pakte ze haar rugzak en gitaar en een vlucht hebben genomen vanuit Parijs richting Sint Maarten. Ze zou voor die bestemming hebben gekozen omdat daar in maart een zeilevenement plaats vindt.