Noodlijdend Dender geeft eerste klasse op

Dender, vanavond op bezoek bij Anderlecht voor de achtste finales van de Beker van België, heeft de degradatie slecht verteerd en kampt met zware sportieve en financiële problemen.

Jrosquin

De bekerverplaatsing naar Anderlecht betekent voor Dender een zeldzaam lichtpuntje in sombere tijden. De Oost-Vlaamse club is in de EXQI League weggezakt naar de twaalfde plaats en de geruchten over zware financiële problemen nemen almaartoe.

“Sportief blijven we onder de verwachtingen”, bevestigt voorzitter Patrick De Doncker. “We hadden gehoopt in de top mee te draaien, maar we maken het absoluut niet waar. Promotie mogen we nu al vergeten. En dus hebben we beslist om het over een totaal andere boeg te gooien. Dender gaat zwaar besparen, keert volgend seizoen terug naar het semi-professionalisme en kiest weer voor Belgen en spelers uit de regio. We kennen onze plaats, Dender keert niet meteen terug naar het hoogste niveau.”

Iedereen te koop

Dender kampt door het afhaken van sponsors en de zware afbetalingen voor het stadion met geldtekort. “We hebben het moeilijk, maar de club zal dit wel overleven, mede dankzij de inspanningen van sommige bestuursleden”, aldus De Doncker, zelf één van de mecenassen. “De selectie wordt afgeslankt, zonder dat we daarop namen geplakt hebben. Iedereen mag dus weg, ja.”

Steven Tuyls

BEKER VAN BELGIE: Achtste finales

Club Brugge - Lokeren (20.00 uur)

Charleroi - KV Mechelen (20.30 uur)

Genk - Roeselare (20.30 uur)

Anderlecht - Dender (II) (20.30 uur)

Westerlo - Bergen (II) (20.30 uur)

Standard - Kortrijk (20.30 uur)

AA Gent - Germinal Beerschot (21.00 uur)

Zulte Waregem - Cercle Brugge (UITGESTELD)