Duinengordel wordt nieuw wandelgebied in Opoeteren

Het schepencollege van Maaseik heeft goedkeuring gegeven aan het idee om van het gebied Duinengordel in Opoeteren een nieuw wandelgebied te maken. Het gebied wordt in samenwerking met Regionaal Landschap Kempen en Maasland opengesteld voor het publiek.

“In het gebied gaan we een aantal acties ondernemen”, zegt schepen Janssen van Toerisme. “Zo onder andere het deelgebied Donderslag. Dit is een zeer gevarieerd landschap met vennen, heide, duinen, akkers, weiden en bos. Het nieuwe wandelgebied Donderslag zal bestaan uit 6 wandellussen die variëren van 4 km tot 14 km, goed voor 50 km wandelplezier. Verder is er nog het deelgebied Oudsberg. Dit bestaat in hoofdzaak uit een stuifduinengebied. De Oudsberg is een Vlaams natuurgebied. Open zand, duinen met heide enkele boompartijen kenmerken het gebied. Het reservaat wordt omgeven door een bosgordel afgewisseld met akkers en weilanden. Het nieuwe wandelgebied Oudsberg zal bestaan uit 9 wandellussen die variëren van 3 km tot 12,5 km. Het wandelgebied is goed voor 74 km wandelplezier.”

Het deelgebied Solterheide ligt op de steilrand van het Kempisch Plateau. Verder wisselen bos en akkers/weilanden elkaar af en vormen samen een lappenpatroon. Het nieuwe wandelgebied Solterheide zal bestaan uit 6 wandellussen die variëren van 5 km tot 15,5 km. De totale kosten voor de herwerking van dit wandelgebied worden geraamd op 179.000 euro. Toerisme Vlaanderen zal 49.000 euro investeren, 81.000 euro wordt geïnvesteerd door Europa en 49.000 euro door de gemeenten Maaseik, Bree, Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek.

MMD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio