Scouts krijgen zonnepanelen cadeau

Scoutsgroep Juventa van Termolen heeft deze week een origineel kerstcadeau gekregen. Het Zonhovense bedrijf Eco W legde helemaal gratis vijf zonnepanelen op het dak van het scoutslokaal. Met de opbrengst ervan kan de vereniging zijn werking bekostigen.

Juventa is nog maar pas ingetrokken in de gloednieuwe lokalen aan gemeenschapscentrum Tentakel en nu krijgen ze hun stroom cadeau. De firma Eco W, het voormalige TIB Steka, heeft vijf zonnepanelen op het dak van het lokaal gelegd. Daarmee kunnen de scouts jaarlijks 1000 kWh stroom maken waardoor ze twintig jaar lang een premie van 450 euro ontvangen.

“Wij zijn daar uiteraard héél blij mee,” zegt Jeroen Hulsmans van de leiding van van Juventa. “Want we krijgen niet alleen een premie, ook onze elektriciteitsfactuur daalt jaarlijks met 200 euro Zo kunnen we meer activiteiten organiseren”, zegt hij. “En dat geldt ook voor de volgende scoutsgeneraties.”

“We hebben uitgerekend dat er over een tijdspanne van twintig jaar 13.000 euro in de scoutskas komt, anders gezegd: 650 euro per jaar”, legt hij uit. De panelen werden nog net op tijd geplaatst én in werking gesteld. Volgend jaar gaat de premie van de overheid immers omlaag. De scoutsleiding kon er niet aan weerstaan om de mensen van het bedrijf een handje te gaan helpen. “We hopen eigenlijk dat andere firma’s ons voorbeeld volgen,” zeggen Bart Wouters en Ronny Switten van Eco W, een bedrijf dat gespecialiseerd is in zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming.

WiVa

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio