Brand verwoest bungalow

Een uitslaande brand heeft dinsdagavond een bungalow aan de Landweg in Zolder verwoest. De buurman ontdekte kort voor 18 uur het vuur en klopte op deuren en ramen om de bewoners te verwittigen. Maar de Turkse vrouw werd een drietal dagen geleden opgenomen in het Virga Jesseziekenhuis en de man was met de vier kinderen op weg naar haar.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het platte dak. De veertigers Mustafa Gulec en Zekije Boyraz kochten het huis nog geen jaar geleden. Volgens hun neef Inan Boyraz (30) was er niemand thuis toen het vuur ontstond. “Ik stond aan het gemeentehuis toen ik enkele brandweerwagens voorbij zag komen. Omdat ze in de richting reden van waar mijn familie woont, ging ik een kijkje nemen. Ik belde meteen mijn neef om hem het slechte nieuws te melden. Mustafa was met zijn kinderen van 2, 4, 21 en 23 jaar oud, op weg naar het ziekenhuis. Vorig jaar hadden ze het huis gekocht en alleen de indeling werd wat veranderd. De houten muren in huis en het dak uit asfalt maakten het blussen erg moeilijk. Ik vermoed dat het vuur in de living aan de straatkant is ontstaan.”

Om 19 uur, een uur nadat het vuur was ontstaan, waren er aan de achterkant van het huis nog metershoge vlammen te zien. Volgens brandweerofficier Edgard Vangeneugden heeft het vuur zich via de twee dakkoepels tussen het dak verspreid.

Instortingsgevaar

“De vlammen waren daardoor niet goed bereikbaar en dat maakte het blussen erg moeilijk. Door het mogelijke instortingsgevaar, konden we ook niemand naar binnen sturen. Soms steeg er een grote pluim zwarte rook op, en die slechte verbranding zorgt voor gevaarlijke situaties. We trommelden iemand van Infrax op die ruim een half uur na het ontstaan van het vuur, de stroom kwam afsluiten.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De getroffen bewoners worden door familieleden opgevangen.

Koen LUTS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio