Onderzoek naar geknoei met onderdelen van vrachtwagens

De lokale recherche van de politiezones Borgloon en GAOZ zijn een onderzoek gestart naar misbruik van vertrouwen bij de afvalrecyclage van afgedankte vrachtwagenonderdelen ten nadele van een firma in Opglabbeek. Het onderzoek kwam aan het licht nadat een ex-werknemer van een recyclagefirma het verhaal uit de doeken deed.

Volgens de politie hebben werknemers van de afvalrecyclage de containers eerst nagekeken op bruikbare wisselstukken, die gestockeerd om dan later te gebruiken voor het eigen voertuigenpark.

Op 17 december hebben de speurders van Borgloon en GAOZ in het kader van het onderzoek vier huiszoekingen uitgevoerd. Meerdere wisselstukken van vrachtwagens werden teruggevonden en de zaakvoerder van het recyclagebedrijf werd verhoord.

Het onderzoek wordt voortgezet door de recherche van de politiezone Borgloon.

“Een in 2007 ontslagen werknemer heeft vorig jaar gestolen goederen te koop aangeboden op internet,” legt de zaakvoerder van het afvalrecyclagebedrijf uit. “Die goederen werden ter vernietiging naar een schroothandel gebracht. Wij denken dat de ontslagen werknemer de stukken daar uit de containers heeft gehaald. De containers met de materialen die moesten vernietigd worden, werden altijd rechtstreeks afgevoerd naar de schroothandel, ze zijn nooit in ons eigen bedrijf geweest.”

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio