"Bekerduel Gent-Germinal Beerschot uitgesteld"

De bekerwedstrijd tussen AA Gent en Germinal Beerschot wordt mogelijk tot woensdag uitgesteld door het besneeuwde veld in het Ottenstadion. "De beslissing om de wedstrijd een dag te verplaatsen is zeker nog niet definitief", luidt het bij GBA.

wverhaert

Normaal zou de match in de 1/8e finales van de Cofidis Cup dinsdagavond gespeeld worden. Het veld is volgens AA Gent echter onbespeelbaar. Hoewel de ploeg over veldverwarming beschikt, zal het terrein pas woensdag speelklaar zijn. "De aftrap wordt woensdagavond gegeven om 21 uur", aldus AA Gent.

KBVB

De Belgische Voetbalbond bevestigt: "De eerste wedstrijd in de 1/8e finales van de Cofidis Cup, AA Gent - Germinal Beerschot Antwerpen, die oorspronkelijk voorzien was voor deze dinsdag 22 december 2009, is uitgesteld en zal de volgende dag, woensdag 23 december 2009 (aftrap: 21u00) gespeeld worden."

"Er is hier sprake van overmacht en alle betrokken partijen aanvaardden het uitstel met 24 uur om de wedstrijd in de Cofidis Cup in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden en om de belangen van de kalender te respecteren."

Overleg

Germinal Beerschot Antwerpen zou het daar niet mee eens zijn. Rond 21 uur werd beslist dat de twee clubvoorzitters, Ivan De Witte en Herman Kesters, dinsdagmorgen verder zullen praten over eventueel uitstel.