Eurostar-treinen rijden vandaag opnieuw naar Londen

Er zullen vandaag opnieuw hogesnelheidstreinen sporen door de Kanaaltunnel naar Londen. Na nieuwe testritten blijkt dat de aangepaste sneeuwschermen van de locomotieven naar behoren werken.

wverhaert, jvangeyte

De ritten hervatten om 7.30u. Daarna zijn vertrekken gepland tot 18u. Reizigers die tickets hadden voor zaterdag 19 of zondag 20 december krijgen daarbij voorrang. Wie tickets had voor maandag 21 of dinsdag 22 zal die kunnen inruilen voor een ticket op woensdag 23 december. Vanaf 24 december verloopt alles dan weer normaal.

Eurostar vraagt dat reizigers wiens verblijf in Londen niet essentieel is niet te vertrekken en naar een andere datum uit te kijken of een terugbetaling van het ticket te vragen.

Door het koude weer was er in de nacht van vrijdag op zaterdag een technisch defect ontstaan. Hierdoor reden er drie dagen lang geen Eurostar-treinen met passagiers door de Kanaaltunnel.

Compensatie

Reizigers die vrijdag enkele uren hebben vastgezeten in een van de vier Eurostar-treinen in de tunnel onder het Kanaal krijgen een compensatie. Zij die door het uitvallen van de Eurostar gestrand zijn, zullen ook door Jetair van en naar België gevlogen worden.

Lees ook: Gestrande Eurostar-reizigers krijgen compensatie en vlucht

JVG