Gestrande Eurostar-reizigers krijgen compensatie en vlucht

Reizigers die vrijdag enkele uren hebben vastgezeten in een van de vier Eurostar-treinen in de tunnel onder het Kanaal krijgen een compensatie. Zij die door het uitvallen van de Eurostar gestrand zijn, zullen ook door Jetair van en naar België gevlogen worden.

ikerremans

Voor de reizigers die bij Jetair een ticket voor de Eurostar hadden geboekt, is die vlucht volledig gratis. Momenteel wordt één Jetairfly-vliegtuig ingezet, maar als het succes groot is, kan er nog een tweede toestel volgen.

Christmas shopping

De voorbije drie dagen konden ongeveer 400 Jetair-reizigers niet terugkeren van hun Christmas shoppingtrip in Londen, omdat de Eurostar-treinen sinds zaterdagmorgen niet meer rijden.

Nog eens een 600-tal reizigers had gepland om het voorbije weekend of vandaag naar Londen te vertrekken, maar zag zijn reisplannen om dezelfde reden in het water vallen.

170 euro

Zij die vrijdag hebben vastgezeten in een Eurostar-trein, zullen ook een compensatie krijgen, aldus Bram Smets van Eurostar. "Die compensatie is 170 euro cash. De reizigers krijgen een heen- en terugticket gratis, en ze krijgen de kostprijs van het ticket op vrijdag ook terugbetaald."

Ook de kosten die klanten hebben gemaakt, bijvoorbeeld voor een hotel of een taxi, krijgen ze terugbetaald. "We hopen dat we het leed van onze reizigers daarmee enigszins kunnen verminderen", zegt Smets.

Zo'n 2.000 reizigers zaten vrijdag vast in de Kanaaltunnel door een stroomonderbreking. Voor de derde dag op rij rijden de Eurostar-treinen niet.

Lees ook: Onafhankelijk onderzoek naar panne Eurostar