Geen al te grote verkeershinder ondanks sneeuw

Ondanks het dikke pak sneeuw dat grote delen van Vlaanderen ook maandag nog bedekt vallen de verkeersproblemen maandagochtend al bij al nog mee. Toch blijft het ook op de grote wegen nog steeds oppassen omdat de sneeuw soms terug aanvriest.

jrosquin

De VAB-Alarmcentrale kreeg maandagvoormiddag dubbel zoveel oproepen binnen als op een gemiddelde maandagochtend. Veel wagens kenden startproblemen nadat ze een heel weekend stilstonden. Ook moest de pechverhelpingsdienst uitrukken voor vastgereden wagens.

Hoewel er de voorbije dagen heel wat sneeuw geruimd werd is de linkerrijstrook op de autosnelwegen vaak niet of moeilijk te berijden en ook de rechterrijstroken zijn soms niet helemaal sneeuw- en ijsvrij. De secundaire wegen zijn vaak nog lastiger om op te rijden en vooral bochten nemen is gevaarlijk.

Onder meer op de E34 tussen Ranst en Eindhoven en op de A12 tussen Boom en Brussel verloopt het verkeer trager door het gladde wegdek. Toch waren de files niet uitzonderlijk lang.

Treinverkeer

Het treinverkeer in België kent dan weer geen grote problemen. Toch worden vertragingen of afgeschafte treinen niet uitgesloten. Die vertragingen kunnen soms te wijten zijn aan het feit dat treinbestuurders niet op tijd op hun dienst geraken.

Tussen Boom en Puurs in Antwerpen wordt de normale treinverbinding wel vervangen door bussen. Er zijn immers problemen met een brug in Ruisbroek waarover de treinverbinding loopt.

Ook de bussen en trams van De Lijn ondervinden nauwelijks hinder en rijden bijna allemaal volgens de normale regeling.

Lees ook: "Sneeuw is geen excuus om niet te gaan werken"

Meer over VAB