Vertragingen op Zaventem

Een vijftiental vluchten met bestemming Zaventem is maandagnamiddag geschrapt. Hoewel de toestand voor vertrekkende vluchten zich stilaan normaliseert, moeten reizigers rekening houden met vertragingen.

ikerremans

Bekijk de meest actuele lijst van de vluchten die opstijgen en landen in Zaventem.

Zondagnacht is Brussels Airport de hele nacht open gebleven om de achterstand op het vluchtschema weg te werken. Niet alle luchtvaartmaatschappijen zijn daarin geslaagd.

"De sneeuw is geruimd en zo goed als alle vluchten gaan door", zegt Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport. "Sommige vluchten, vooral langeafstandsverbindingen naar de VS bijvoorbeeld, hebben nog moeilijkheden."

"De rest van de dag blijft onvoorspelbaar, want wat de voorspelde sneeuwval voor maandagvoormiddag precies met zich zal meebrengen, is koffiedik kijken."

Geen informatie

's Nachts werden heel wat vertragingen weggewerkt, maar maandagochtend zaten nog steeds heel wat reizigers op Zaventem zonder informatie. De maatschappijen zijn boos op luchthavenuitbater Brussels Airport omdat ze geen duidelijkheid kregen over de afgeschafte vluchten van zondag.

De start- en de landingsbanen waren zondag volledig ondergesneeuwd en daarom was er een paar uur geen vertrek mogelijk.

Meer over Brussels Airport