Jonge salesiaan legt eeuwige geloften af

In Don Bosco Hechtel werd zaterdag 150 jaar salesiaanse congregatie herdacht. Dat de salesianen na anderhalve eeuw nog altijd aantrekkingskracht hebben, bewees de 26-jarige Dieter Verpoest. Hij sprak in een bomvolle kerk zijn eeuwige geloften uit om te kiezen voor het religieuze leven.

“Tot mijn 18de woonde ik in Drongen, dichtbij Gent”, vertelt Dieter Verpoest (26) die na zijn humaniora in het Don Boscocollege van Zwijnaarde besloot om in te treden in de congregatie van de salesianen. “Via een prenoviciaat, een voorbereidend jaar, heb ik een verkenning gemaakt. Nadien heb ik mij tijdens een noviciaat specifiek voorbereid om salesiaan te worden.”

In 2003 sprak Verpoest zijn eerste geloften uit voor een periode van drie jaar. “Hierin heb ik mij bekwaamd als leerkracht, waarna ik sinds 2006 twee jaar actief was als leerkracht godsdienst en Nederlands in het Hechtelse Don Boscocollege. Nu verblijf ik in het huis van Heverlee waar ik theologie studeer.” Met het uitspreken van zijn eeuwige geloften, heeft hij zich nu voorgoed verbonden met een religieus leven. “Om wat beeldspraak te gebruiken: eerst heb ik samengewoond en nu ben ik getrouwd”, lacht de man. “Ik ben jong, de tweede jongste, en mijn dynamiek en gedrevenheid wil ik inzetten om ook andere jonge mensen te begeesteren in de toekomst. Waarschijnlijk zal ik over twee jaar priester worden gewijd. Mogelijk stap ik dan in het onderwijs of de bijzondere jeugdzorg. Het ligt er aan waar ik nodig zal zijn.” TB/GVB


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio