Ook vandaag geen Eurostar-treinen

Er zullen ook vandaag geen hogesnelheidstreinen door de Kanaaltunnel naar en van Londen rijden. Reizigers kunnen hun ticket omruilen voor een andere reis of een terugbetaling krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer de Eurostar-treinen weer normaal zullen rijden.

wverhaert

Volgens de weersverwachtingen zal het maandag opnieuw sneeuwen in Noord-Frankrijk. Bovendien dienen de sneeuwschermen van de locomotieven verbeterd te worden. Na nieuwe testritten moet maandag blijken of er opnieuw treinen door de tunnel kunnen rijden.

Defect

Drie Eurostar-treinen hebben vrijdagnacht vastgezeten in de tunnel onder het Kanaal. Twee treinen richting Londen moesten terug naar Brussel en Parijs rijden. Door het koude weer was er een technisch defect ontstaan. Hierdoor stonden drie treinen die vanuit Parijs richting Londen reden, in panne.

Ruim 1.000 passagiers werden geëvacueerd naar een andere trein en de defecte treinstellen werden uit de tunnel gesleept. Volgens consumentenorganisatie Test-Aankoop werden de rechten van de treinreiziger flink geschonden door Eurostar.

Lees ook: Test-Aankoop hekelt Eurostar