Spyker brengt nieuw bod uit op Saab

De Nederlandse autofabrikant Spyker Cars heeft zondag een nieuw bod uitgebracht op het Zweedse automerk Saab. De eigenaar - het Amerikaanse concern General Motors - krijgt maar tot maandag de tijd om te beslissen.

wverhaert

Vorige maand haakte de Zweedse bouwer van sportwagens Koenigsegg af als kandidaat-koper. Deze week leek ook de enige andere kandidaat Spyker niet meer te willen na een onderzoek van de boekhouding.

General Motors is al sinds januari op zoek naar een koper. De technologie van het bedrijf werd intussen wel verkocht aan het Chinese Beijing Automotive Industry Holdings (BAIC).

General Motors kondigde vrijdag aan de stekker uit te trekken bij Saab. Topman Nick Reilly: "Het spijt ons dat we niet tot een overeenkomst konden komen. We zullen nu op een verantwoordelijke manier het bedrijf laten uitdoven. Dit is geen bankroet of geforceerde vereffening. Al onze verplichtingen zullen we nakomen."

General Motors wil zich concentreren op vier wereldmerken: Buick, Cadillac, Chevrolet en GMC, alsook op enkele regionale merken zoals Opel en Vauxhall in Europa.