Budget voor kerstgeschenken blijft stabiel

De Belg spendeert dit jaar gemiddeld 43 euro aan kerstgeschenken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 426 handelszaken.

kscherpenberg

Volgens Christine Mattheeuws van het NSZ gaat het om een stabiel cijfer. Vorig jaar werd er namelijk gemiddeld 46 euro uitgegeven. "Crisis of niet, we willen daarop dus niet beknibbelen."

Kookboek

Dit jaar zullen er weer veel cadeaubonnen onder de kerstboom liggen. "Niet alleen de Bongobons en Vivaboxen zijn een succes, maar ook gepersonaliseerde bonnen voor een wellnessverblijf of etentje", klinkt het bij het NSZ.

Het kookboek zit echter ook in de lift. "Televisie en de schrijvende pers besteden steeds meer aandacht aan eten en drinken en die hype straalt nu duidelijk af op de kerstaankopen", aldus Mattheeuws.

Schuimwijn

De verkoop van schuimwijnen en champagnes stevent intussen af op een nieuw record. Het is van 1999 geleden, met de 'speciale overgang' naar 2000, dat de Belgen zo tuk waren op bubbels. Er zullen dit jaar zeker tien miljoen flessen champagne en cava over de toonbanken gaan om de feesten in goede banen te leiden.