Antwerp Giants verliezen in Charleroi: 67-63

In de eerste klasse van het basketbal hebben de Antwerp Giants verloren van Charleroi met 67-63. Aalstar vloerde op zijn beurt Oostende.

kscherpenberg

Charleroi moest het parket op zonder Len Matela en Jerry Johnson maar met Jonathan Tabu. Deze laatste zorgde samen met Broyles voor het eerste kloofje: 12-7. Tevens hield hij de Antwerpse prijsschutter Tim Black stevig in zijn greep zodat deze zelfs geen enkele doelpoging kon ondernemen in tien minuten. Beghin en Hopkins zorgden voor 18-15 na het eerste kwart.

Door veel missers langs beide kanten kregen we geen hoogstaand basketbal te zien. Black en Moors brachten de Sinjoren terug aan de leiding met 24-28 en zelfs 24-31 bij de rust. Beghin dunkte 47-46 op het bord na driekwart wedstrijd.

Het bleef dan gelijk opgaan met beide ploegen om beurten in het voordeel. Met nog 1 minuut te spelen was het 65-60. Hopkins bracht nog even hoop met een onmogelijke bom maar alweer Tabu hield aan de vrijworplijn de punten in Charleroi: 67-63.

Aalstar neemt wraak op Oostende

Met getrokken messen ontving Aalstar voor een volgepakt Forum zijn erfvijand Oostende. In een helse sfeer toonde een superieure Lojeski tegen zijn ex-ploeg grote klasse. Zijn twintig punten zonder misser stuwden Oostende naar een 25-36 (13') en een 30-38 ruststand.

Speelde iemand dit seizoen al beter dan Lojeski in die eerste periode? No way. Na de hervatting klom de Oostendse bonus snel boven de tien punten uit. Brian Greene en Kris Sergeant driepunterden weer volop spanning in de kamp: 63-66. Het was de aanzet voor een knotsgekke slotfase, waarin een ultieme layup van Wilson besliste: 74-72.

Zo komt Oostendecoach Becirovic nog meer onder druk. Net als het West-Vlaamse bestuur dat tegen een vierde coacheswissel binnen 14 maanden aankijkt.

Gent verliest opnieuw

Met een alweer sterke Thomas had Luik in Pepinster tijdens de eerste helft bescheiden de bovenhand (rust 33-35). In het derde quarter nam de thuisploeg even over (51-47) maar Thomas bleef scoren: 72-87. Zo behoudt Luik ook na deze derby zijn leidersplaats.

In een matige wedstrijd begon Gent het best in Leuven (10-12), maar de bezoekers pleurden vervolgens compleet in mekaar. De Oost-Vlamingen maakten slechts zeven punten in het tweede quarter zodat Leuven met de rust al weggevlucht was tot 35-21, een verschil dat nadien steeds pijnlijker vormen aannam: 51-23. In een overbodig slotkwart beperkte Gent de schade: 76-65. Een nieuwe coach zal niet volstaan om het zwalpende Gent op de rails te krijgen.