Stijn De Smet schiet AA Gent in extremis voorbij Lokeren: 0-1

Met een doelpunt van de ingevallen Stijn De Smet in de slotfase van de Oostvlaamse derby behaalde Gent een onverdiende zesde overwinning op rij.

kscherpenberg

Ook doelman Jorgacevic had een ruim aandeel in die zege. hij stopte een strafschop van Carevic. Maar ook Lokerendoelman Lazic maakte een strafschop, van Thijs onschadelijk.

Lokeren dwong onmiddellijk een drietal hoekschoppen af en na een kwartier kwam het ook tot scoren langs Smajic. Hij stond evenwel buitenspel.

Penalty's troef

De thuisploeg bleef de toon aangeven en na een misser van Suler kwam Janckzyk in stelling. De Pool drukte af maar hij vond een attente Jorgacovic op zijn weg. Even later wist de Gentse doelman ook raad met een strafschop van Carevic die hij in hoekschop verwerkte.

Aanleiding tot de elfmeter was een duwfout van Wils op Janckzyk. Van Gent ging er in de eerste helft weinig of geen gevaar uit en Lokerendoelman Lazic moest nauwelijks de handen uit de mouwen steken.

Ook na de rust bleef Lokeren de betere ploeg. Het zorgde bijna onmiddellijk voor doelgevaar langs Janckzyk na een scherpe vrijschop van Carevic. En even later werd na een zoveelste hoekschop een doelpoging van de mee opgerukte Doll afgeblokt. de dreiging van de thuisploeg nam toe maar de Gentse defensie bleef overeind. En op counter kwam het langs El Ghanassi zelfs dicht bij de 0-1. Hij besloot evenwel in het zijnet.

Even later moet Lazic op al zijn kunde beroep doen om de pas ingekomen Azofeifa van een doelpunt te houden. In een spannende slotfase stopte Lazic nog een strafschop maar geraakte Gent toch nog aan de drie punten met een treffer van de ingevallen De Smet.

(DDT)

Scheidsrechter: Boelen. Toeschouwers: 6.332 Lokeren: Lazic, Dupré, Doll, Strul, Ziv, Mbayo, Gueye, Overmeire, Smajic, Carevic, Janckzyk. AA Gent: Jorgacevic, Rosales, Wils, Suler, Hanstveit, Smolders, Thijs, Maric, Leye, Coulibaly, El Ghanassy. Doelpunt: 89' De Smet 0-1. Gele kaarten: Maric (fout), Dupré (protest), Carevic (protest), Mbayo (fout). Rode kaarten: geen. Vervangingen:56' Maric door Azofeifa, 76' Leye door De Smet, 78' Janckzyk door Sokota.