Westerlo en KV Kortrijk verdelen buit: 1-1

Op een moeilijk bespeelbaar terrein kregen we een ijskoude eerste helft zonder één uitgespeelde kans. De tweede helft bracht meer animo en de puntendeling was uiteindelijk een terechte uitslag.

kscherpenberg

Van 's morgens negen uur waren een zestigtal fans van KV Kortrijk, onder leiding van terreinverzorger Rik Van Caeyseele, in de weer om het veld speelklaar te krijgen. Op de middag lag het gras er nog zacht bij, 's avonds ging het al een pak moeilijker om fraai voetbal te brengen ook al omdat er een laagje verse sneeuw neer gedwarreld was. Achteraf gezien was er beter niet gevoetbald.

Ruiz in kern

Kortrijk-trainer Georges Leekens had een weeklang alles eraan gedaan en druk gezet om toch te kunnen voetballen en dat gebeurde dan ook. Hij bracht de herstelde Ibou aan de aftrap terwijl zijn collega Ceulemans had moeten vaststellen dat Van Asten en Adams niet fit geraakten.

De 70 meegereisde supporters van Westel zagen dat hun goalgetter van vorig seizoen Ruiz voor het eerst sinds maanden opnieuw in de kern zat. Hij startte op de bank, maar mocht nog voor halfweg de geblesseerde Iakovenko vervangen.

Ceesay

Het veld werd gladder en de combinaties gingen er zienderogen op achteruit. Het gevolg was dat er in de hele eerste helft niet één uitgespeelde kans te noteren viel. Een schimmige poging van Ceesay was zelfs die naam die waardig.

Verbauwhede moest in de eerste minuut na rust attent tussenkomen of Westerlo had via Ceesay de score geopend. Benko liet de kans op de 1-0 liggen en dat brak Kortrijk zuur op, want direct erop bediende Ruiz Dekelver en hij maakte 0-1. Het spel lag nu helemaal open. Een vrijschop van Ciman verraste bijna doelman De Winter en aan de overkant speelde het glibberige veld Ruiz parten. Hij geraakte maar al vallend voorbij Verbauwhede en weg was de kans.

Kortrijk kwam uiteindelijk langszij. Een verkeerde bal van Messoudi kwam bij Ciman die centerde en Capon mocht ongehinderd binnen trappen. Ruiz zag nog een poging op de lijn gered door Vandenbroeck.

Toeschouwers: 4.500 Scheidsrechter: Bylois KV KORTRIJK: Verbauwhede, Ciman, Vandenbroeck, Belhocine, Reina (66' Hempte), De Beule (76' Capon), Pavlovic, Kums, Messoudi, Ibou (62' Benteke), Benko WESTERLO: De Winter, Vanaudenaerde, Van Hout, Corstjens, Delen, Annab, De Petter, Iakovenko (43' Ruiz), Farssi, Ceesay (70' Odita), Dekelver Doelpunten: 50' Dekelver (0-1), 85' Capon (1-1) Gele kaarten: 44' Ruiz, 81' De Petter, 90' Delen Rode kaarten: geen