Kanaries juichen op Schiervelde: 1-2

In een ondergesneeuwde pot wintervoetbal trok Sint-Truiden in de slotfase verdiend de drie punten naar zich toe.

kscherpenberg

Schiervelde trakteerde de toeschouwers op een wit tapijt, vriestemperatuur, een ijskoude wind en dwarrelende sneeuw. Een idyllisch decor voor de kerstdagen maar weinig aangenaam om te voetballen. Kortom, er was niemand die begreep waarom de wedstrijd in winterse omstandigheden per se moest afgewerkt worden.

Sneeuwtapijt

De bezoekers pasten zich het best aan het bevroren sneeuwtapijt aan en drongen Roeselare in het defensief. Sierens keerde een laag schot van Onana en een vrije trap van Shimedza spatte op de dwarslat.

Op hoekschoppen en stilstaande fases kreeg de thuisploeg enkele harde noten te kraken. Een doelpunt van Sidibe werd wegens een vermeende trekfout onterecht afgekeurd. Door het ijs zakken deed Roeselare echter niet. Halfweg de eerste helft kwamen de West-Vlamingen opzetten.

Venijn

Dissa mikte een teruglegger van Vidarsson naast, de doorgebroken Dequevy schoof de bal voorlangs en Mignolet stopte een schuiver van De Pever. Op slag van rust mikte Schouterden een goeie kans voorlangs.

In de herneming kampten de twee ploegen vooral met de staat van het terrein. Sint-Truiden was baas op het middenveld maar deed weinig met zijn overwicht. Het venijn zat in de staart. Op voorzet van Mirvic kopte Nikolic de thuisploeg op voorsprong.

Zestig seconden later zorgde Wilmet met een prachtig afstandschot voor de gelijkmaker. In de slotminuut kanjerde Wagemakers op de lat maar Sidibe duwde de rebound over de lijn.

DM

Scheidsrechter: Dierick. Toeschouwers: 3.200. ROESELARE: Sierens, Hellings, Mirvic, Kucera, Huyghebaert, De Pever, Provoost, Vanthournhout, Dequevy, Vidarsson, Dissa. SINT-TRUIDEN: Mignolet, Wagemakers, Cantaluppi, Euvrard, Odoi, Mennes, Chimedza, Charai, Onana, Schouterden, Sidibe. Doelpunten: 78' Nikolic 1-0, 79' Wilmet 1-1, 90' Sidibe 1-2. Vervangingen: 72' Onana door Wilmet, 72' Dissa door Nikolic, 76' Schouterden door Siani. Gele kaart: Cantaluppi (fout).