Twee goals Ogunjimi leveren slechts een punt op

In een meer dan onderhoudende partij hielden Genk en Zulte-Waregem elkaar perfect in evenwicht. Chevalier leek een tot tien herleid Zulte naar de zege leiden. Maar in een hallucinante slotfase kegelde Marvin Ogunjimi die hoop aan diggelen.

kscherpenberg

Frank Vercauteren gaf voor het eerst startgelegenheid aan de herstelde Dugary. Daniel Tozser verhuisde verrassend naar de bank. Marvin Ogunjimi, die nochtans zwaar ontgoochelde op AA Gent, kreeg wel opnieuw het vertrouwen van zijn coach. Bij Zulte-Waregem stond Jeremy Taravel in de basis door de schorsing van Karel D'Haene.

Ogunjimi eerste keer

Ietwat bizarre vaststelling: ondanks het feit dat de verwarming van de Genkse grasmat op volle toeren draaide, leek het erop dat het oppervlak lichtjes bevroren was. In ieder geval hadden de acteurs een poosje nodig om zich aan de staat van het veld aan te passen.

Het eerste kwartier leek dan ook een maat voor niets te worden. Tot op een hoekschop Eric Matoukou zijn kopbal op de lijn weggehaald zag door Bart Buysse. Wat volgde was even hallucinant als moeilijk te beschrijven. Doelman Bossut zag een geklemde bal uit zijn handen glippen na een contact met Torben Joneleit. Tussendoor roerde Barda even de bal en vervolgens wurmde Marvin Ogunjimi zich tussen een kluwen West-Vlaamse benen naar een onwaarschijnlijke goal, 1-0.

Taravel profiteert

Veel tijd om na te genieten werd de thuisploeg niet gegund. Toen Zulte-Waregem een vrije trap meekreeg, rinkelde meteen de kassa. De perfect gedropte bal van Franck Berrier werd door de opgeschoven Jeremy Taravel buiten bereik van Davino Verhulst in doel gewerkt, 1-1.

De onderhoudende partij bleef vrij evenwichtig. Zulte-Waregem monopoliseerde iets vlotter de bal met technisch sterke jongens als Berrier, Chevalier, N'for en Hyland. Maar deze laatste zette zichzelf schaakmat nadat hij zijn tweede gele kaart opraapte voor een zware tackle op Dugary.

Allaerts out

De Burundees moest kort na de ingreep van Hyland trouwens geblesseerd naar de kant. Daniel Pudil dreigde voor rust nog één keer met een vrije trap, maar doelman Bossut toonde zich bij de zaak.

Na de rust geen Paul Allaerts meer tussen de lijnen. De gekwetste Antwerpenaar moest de leiding overlaten aan vierde scheidsrechter Delacour. Zulte-Waregem, numeriek in de minderheid, maakte nog weinig aanstalten om ver op te schuiven.

Racing Genk mocht dus voluit gaan voor een tweede treffer. Marvin Ogunjimi zat kort bij zijn tweede van de avond toen hij van dichtbij naast kopte. Even vond dezelfde Ogunjimi een attente Bossut op zijn weg. Genk bleef het gaspedaal alsmaar dieper indrukken.

Ogunjimi redt punt

Waregem kreunde bijwijlen, maar bij de eerste echte counter van de Westvlamingen was het raak. Bart Buysse lepelde een aangeven van Berrier tot bij de tweede paal. Daar stond Teddy Chevalier klaar om doelman Verhulst met atoomschot te fusilleren, 1-2.

Genk deed er alles aan om orde op te stellen. In een prangende slotfase slaagde Marvin Ogunjimi erin om de thuisploeg een duurbevochten punt te bezorgen.

EDG

Toeschouwers:16.000 Scheidsrechter: Paul Allaerts Racing Genk: Verhulst, Matoukou, Joao Carlos, Joneleit, Tiago(72' Koita), Dugary(43' De Bruyne), Anele, Pudil, Buffel, Barda(80' Camus), Ogunjimi. Zulte-Waregem: Bossut, Dachelet, Taravel, Colpaert, Berrier, Van Nieuwenhuyze, Hyland, N'for(84'Berat), Roelandts, Chevalier(90' Ernemann). Doelpunten:13' Ogunjimi 1-0, 19' Taravel 1-1, 65' Chevalier 1-2, 85' Ogunjimi 2-2 Gele kaarten:Dugary(fout), Hyland(fout), Taravel(fout), Van Nieuwenhuyze(fout) Rode kaart:Hyland(tweemaal geel)