Wedstrijden zaterdagavond gaan door

De Jupiler Pro League gaat gewoon door op zaterdagavond. De scheidsrechters hebben de velden van Kortrijk, Roeselare, Cercle Brugge en Lokeren goedgekeurd. Racing Genk beschikt over veldverwarming, dus daar zijn geen problemen voorzien. Moeskroen geeft wel forfait voor vanavond.

jlenaerts

Cercle Brugge

Het veld van Cercle Brugge werd zaterdagmiddag door scheidsrechter Christof Virant goedgekeurd. Groen-zwart is dus klaar om Moeskroen te ontvangen, maar de wedstrijd gaat niet door. De spelers van Les Hurlus willen niet spelen wegens de financiële mailaise bij de club.

Supporters

Scheidsrechter Gerd Bylois heeft het veld van Kortrijk in de voormiddag goedgekeurd. De club had zijn supporters gevraagd om te helpen met de sneeuw te ruimen in het Guldensporenstadion. Zo'n 70 à 80 mensen reageerden op de oproep en kwamen helpen. De slechtste helft werd vrijgemaakt en werd goedgekeurd. Vanaf 13 uur wordt de rest van het veld vrijgemaakt.

Ook in Roeselare daagden supporters op om sneeuw te ruimen. Scheidsrechter Christof Dierick keurde het veld vanmiddag goed. De club kan vanavond zonder problemen STVV ontvangen.

Veldverwarming

Racing Genk - Zulte Waregem wordt in principe gewoon gespeeld. De Cristal Arena beschikt over veldverwarming.

Lokeren

Ook in Lokeren hebben supporters sneeuw geruimd. "Er wordt gevoetbald", liet manager Patrick Orlans aan Sporza weten.