Demol: "Ontslag via sms was geen goed idee"

Stéphane Demol is blij dat hij zijn ontslag gaf als trainer van Charleroi. Over de manier waarop hij dat deed, heeft hij spijt: "Ik betreur de manier waarop ik de directie op de hoogte heb gebracht, niet de beslissing."

jlenaerts

Een dag voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem gaf Demol zijn ontslag via een sms aan de directie: "Het tijdstip was ongelukkig en dat sms'je was niet het beste middel. Maar het was geen onbezonnen daad van mij."

"De breuk was onafwendbaar. Ik had schijnheilig kunnen zijn en tijd kunnen rekken tot het bestuur mij de laan uitstuurde. Dat ligt niet in mijn aard", zei Demol in Het Laatste Nieuws.

Anderlecht

Demol heeft nog geen nieuwe club gevonden, maar toch volgt hij de competitie nog steeds. "Dit wordt het jaar van Anderlecht", zei hij over zijn voormalige ploeg.

"Dat moet ook. Anderlecht mag er geen derde keer op rij naast pakken. Op zijn sterkst heeft Standard de beste ploeg, maar Anderlecht beschikt over veel meer wisselspelers. Niet Lukaku, maar Frutos wordt volgens mij de resultaatbepalende speler bij Anderlecht. Op voorwaarde dat de Argentijn fit blijft natuurlijk", aldus Demol.

Mentaal

"Ik onderschat ook Club Brugge niet. Hoefkens heeft de defensie gestabiliseerd. En de ploeg is mentaal sterker door de komst van coach Adrie Koster", besluit de gewezen Rode Duivel.