Ook in Limburg meer kans op witte kerst

Het weer kan verkeren. Donderdag heette het nog dat het in de aanloop naar Kerstmis zou gaan dooien, vrijdag klonk het luidens de nieuwe computermodellen dan weer dat de kans op een witte kerst alweer op 80 procent mag worden geschat.

jlenaerts

Hoewel het dinsdag en woensdag ietsje zachter wordt, blijft de temperatuur tot en met Kerstmis rond het vriespunt hangen. De echte dooi blijft dus uit. De sneeuwlaag zou zelfs kunnen groeien, aangezien vooral op zondag nog buien met verse sneeuw worden aangevoerd. Ook op maandag en dinsdag is lichte sneeuwval mogelijk.

“Tenzij het weer een revolutie doormaakt, zal de sneeuwlaag zeker in het centrum van het land tegen het einde van de week niet verdwenen zijn”, zegt HBvL-weerman Ruben Weytjens.

In de regio Leuven-Mechelen viel op donderdag dan ook tot 20 centimeter. Of ook Limburg in de witte kerstvreugde zal mogen delen, is nog even afwachten. Donderdag bleef onze provincie droog op enkele verdwaalde vlokjes na.

“Maar ook bij ons kunnen sneeuwbuien uiteindelijk voor een laagje van enkele centimeters zorgen”, aldus de HBvL-weerman.

GW


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio