Afval wordt weer gewoon opgehaald

De staking bij afvalophaler Veolia in Houthalen is voorbij. Vrijdag kwamen vakbonden en directie tot een akkoord. Vanaf maandag wordt het afval opnieuw normaal opgehaald. Er volgen ook inhaalrondes.

Na bijna een week staken, kwamen directie en vakbonden van ophaalbedrijf Veolia in Houthalen vrijdag samen voor overleg. In de vooravond kwam, na een hele dag onderhandelen, een princiepsakkoord uit de bus. Dat werd enkele uren later zo goed als unaniem goedgekeurd door de werknemers. Samengevat: de arbeiders gaan akkoord met de vierdagenweek, zoals voorgesteld door de directie. “Maar dan wel zonder enige vorm van flexibiliteit”, benadrukt vakbondssecretaris Tony Coppens. De grens voor het presteren van overuren gaat ook naar beneden.

Sitemanager Martine Meuws bevestigt: “We gaan onze werknemers niet onnodig lange dagen laten kloppen. Ook niet vergeten dat we dankzij dit akkoord twaalf jobs kunnen redden.” Maandag gaan de arbeiders dus weer aan de slag. De normale ophaalroutes zullen dan weer gevolgd worden. Waar het afval de voorbije week is blijven staan, komen er inhaalrondes, toch voor de restfacties. Dat is dinsdag het geval in Heusden-Zolder en Overpelt, en in Lommel ook voor de ophaalroute van afgelopen dinsdag. Woensdag komt Peer aan de beurt, en de ophaalronde die woensdag in Lommel had moeten gebeuren. Op donderdag komen de routes aan de beurt die afgelopen donderdag en vrijdag in Lommel hadden moeten gebeuren. De ophaalrondes van pmd en tuin- en snoeihout worden niet ingehaald.

JRD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio