Aankoop Klooster minder zeker

De gemeente heeft voor 2010 een begroting van bijna 12 miljoen euro. De meerderheid keurde het jaarbudget goed. Oppositiepartijen CDH en sp.a niet, vooral uit protest tegen de aankoop van het Klooster.

Fons Capiot (CDH): “Voor 2010 staat 411.000 euro ingeschreven in de begroting voor aankoop grond, fase Klooster 1. Voor de totale aankoop (geraamd op 5,5 miljoen euro) begint de gemeente pas af te betalen in 2013. Een mooi cadeau voor het dan nieuwe gemeentebestuur.” Josiane Caproens (sp.a): “Door de aankoop van het Klooster worden andere projecten onmogelijk. We wachten nog altijd op de realisatie van de verkavelingen Hondshof en Middelste Kommen.”

Burgemeester Stulens (Nieuw) verraste met haar antwoord: “We vragen de raad vandaag de begroting voor 2010 goed te keuren, maar niet de aankoop van het klooster zelf. Het schepencollege heeft onlangs beslist een “bouwcommisie klooster” op te richten met experts, precies om de volledige kostprijs goed in het oog te houden”.

Intussen is er nog meer vertraging op verkaveling Middelste Kommen. Stulens: “Nutsbedrijf Infrax heeft vragen bij de afwatering. Zoals de plannen er nu uitzien zou er daar bij slecht weer ernstige wateroverlast zijn. Dat moeten we absoluut voorkomen.”

FrPe

Meerderheid: Nieuw (6), Open Vld (6), CD&V (4)

Oppositie: CDH (2), sp.a (1), VB (1), onafh. (1)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio