U2-tickets pas volgend jaar in brievenbus

Tele Ticket Service heeft besloten de tickets voor de concerten van U2 pas volgende zomer op te sturen. De verdeler van de kaartjes doet dit om de zwarte markt een hak te zetten.

pirombouts

De Ierse rockband U2 treedt op 22 en 23 september 2010 op in het Koning Boudewijnstadion. De concerten waren in een mum van tijd uitverkocht, maar de kopers krijgen hun tickets nog lang niet. "We vermoeden dat een groot deel van de tickets zal worden doorverkocht aan woekerprijzen", aldus Stefan Esselens van Tele Ticket Service.

Nerveuze telefoontjes

"We krijgen de laatste tijd wel vaker nerveuze telefoontjes van personen die eisen dat de tickets onmiddellijk worden opgestuurd. Maar bij het vorige U2-concert in België bleek 14 procent van de toeschouwers zijn kaarten via de doorverkoop te hebben aangeschaft", legt Esselens uit. Daarom werd beslist de tickets nog niet op te sturen.

Tele Ticket Service hoopt dat van de komende maanden gebruik gemaakt wordt om een wetsvoorstel goed te keuren. Daarin stellen vijf Kamerleden dat het doorverkopen van tickets met een meerwaarde van tien procent verboden moet worden.