Het weer voor vrijdag 18 december

Vrijdag liggen de minima tussen -6°C in de Kempen en -4°C elders in de provincie. Overdag blijft het op de meeste plaatsen lichtjes vriezen. Het is dan overwegend droog met hier en daar misschien wat lichte sneeuw of motsneeuw. Er waait een koude wind uit noord tot noordoostelijke richting.

rweytjens_fr

Zaterdag blijft het koud winterweer. Waarschijnlijk zorgen wolken ervoor dat het in de ochtend niet al te koud is met minima tussen -5 en -3°C. 's Middags wordt het nauwelijks een graadje warmer waardoor we dus opnieuw kunnen spreken van een echte ijsdag. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog, al is een sneeuwbuitje in de namiddag niet helemaal uitgesloten. In de nacht naar zondag trekt er vanuit het noorden een sneeuwzone over Limburg.

Ook zondagochtend kan het nog sneeuwen. De hoeveelheden zijn zoals steeds moeilijk in te schatten maar waarschijnlijk zal er iets tussen 1 en 5cm vallen. In de westelijke provincies kan er opnieuw meer sneeuw naar beneden komen. Later op de dag is het meestal droog met hier en daar nog een sneeuwbui. De minima liggen rond -3°C en overdag komt het kwik in de buurt van het vriespunt uit. De sneeuw zal dus blijven liggen. Het zal zondag stevig waaien uit zuidwestelijke richting.

Maandag en dinsdag blijft het nog koud en meestal droog. Wat daarna gebeurt is nog steeds niet helemaal zeker al is de kans op een temperatuurstijging en dooi tijdens de kerstdagen nog steeds het grootst. Mocht er zondag voldoende sneeuw vallen dan zou er op Kerstdag mogelijk nog wat van over kunnen schieten, ondanks de positieve temperaturen.

Ruben Weytjens

Niet te missen