Het weer voor donderdag 17 december

De voorspelde sneeuw is de hele voormiddag net ten westen en noorden van Limburg blijven haperen. In de Antwerpse Noorderkempen ligt op het middaguur al tot 8cm sneeuw. Hoever de sneeuw uiteindelijk nog naar het oosten weet door te dringen blijft onvoorspelbaar kilometerwerk.

rweytjens_fr

Waarschijnlijk zal het westen van de provincie in de namiddag wel even wat sneeuw meekrijgen maar of het in het uiterste oosten ook tot sneeuw zal komen is dus zeer de vraag. We kunnen niets anders dan afgaan op de radarbeelden. Grote hoeveelheden hoeven we in Limburg niet meer te verwachten. De temperatuur blijft in de buurt van het vriespunt hangen.

Vrijdag liggen de minima tussen -8 en -4, afhankelijk van de bewolkingsgraad. Overdag blijft het op de meeste plaatsen lichtjes vriezen. Het is dan overwegend droog met hier en daar misschien wat lichte sneeuw of motsneeuw. Er waait een koude wind uit noord tot noordoostelijke richting.

Zaterdag blijft het koud winterweer. Waarschijnlijk zorgen wolken ervoor dat het in de ochtend niet al te koud is met minima tussen -5 en -3°C. 's Middags wordt het nauwelijks een graadje warmer waardoor we dus opnieuw kunnen spreken van een echte ijsdag. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog, al is een sneeuwbuitje in de namiddag niet helemaal uitgesloten. In de nacht naar zondag trekt er vanuit het noorden een sneeuwzone over Limburg.

Ook zondagochtend kan het nog sneeuwen. Later op de dag is het meestal droog al kan het sneeuwlaagje van tijd tot tijd nog wat aangedikt worden. De minima liggen rond -3°C en overdag komt het kwik in de buurt van het vriespunt uit. De sneeuw zal dus blijven liggen.

Maandag is het zeker nog koud maar waarschijnlijk gaat het op dinsdag dan toch dooien wat dus slecht nieuws betekent voor de kansen op een witte Kerst.

Ruben Weytjens

Niet te missen