Mexicaans leger brengt drugsbaron om het leven

Het Mexicaanse leger heeft weer een succesje geboekt in de strijd tegen de grote drugsbendes. Een van de meest gezochte drugsleiders is samen met vier handlangers om het leven gebracht na een vuurgevecht met de ordediensten.

jrosquin

De "hevige schermutseling", zoals de officiële berichten het omschrijven, vond plaats in Curenavaca, in de buurt van Mexico-stad. Drugskartelleider Arturo Beltran Leyva kwam daarbij om het leven, samen met vier kompanen. Een van hen pleegde zelfmoord nadat hij omsingeld werd door militairen.

Het kartel 'Los Hermanos Beltran Leyva' is een afsplitsing van het kartel van de voortvluchtige drugsbaron Joaquin "Chapo" Guzman die in 2001 ontsnapte uit de gevangenis en nu een van de grootste dollarmiljardairs zou zijn.

Militairen

De ordediensten liepen echter ook tegenslagen op. Zo werden in het noorden van Mexico, in de staat Durango, de hoofden van zes agenten in plastic zakken ontdekt.

Sinds dinsdag zijn er al zeker 28 mensen omgekomen in het drugsgeweld. Sinds begin van dit jaar heeft het drugsgeweld in Mexico al het leven gekost aan 2.500 mensen. De maatregel van president Felipe Calderon om militairen naar de grensstreek met de VS te sturen heeft tot nog toe niet al te veel resultaat opgeleverd.

Meer over Mexico