Het weer voor donderdag 17 december

Vanochtend is het vanwege de bewolking minder koud dan de voorbije dagen met minima tussen -4 en -2°C. Vanmiddag wordt het echter niet veel warmer met maxima tussen -1°C en het vriespunt. Voormiddag is het op de meeste plaatsen droog al kan er vooral in het noordwesten van de provincie af en toe al wat lichte sneeuw vallen.

rweytjens_fr

Namiddag en vanavond kan het overal wat gaan sneeuwen, al blijft de meeste neerslag ten westen van ons. De verschillende weermodellen berekenen tot middernacht tussen 1 en 4cm voor Limburg. In de westelijke helft van de provincie kan een centimetertje meer vallen dan in het uiterste oosten. Vlak aan zee kan zich echter een sneeuwtapijt van meer dan 15cm vormen... De wind waait zwak uit het zuiden tot zuidoosten.

Vrijdag liggen de minima tussen -8 en -4, afhankelijk van de bewolkingsgraad. Overdag blijft het op de meeste plaatsen lichtjes vriezen. Het is dan overwegend droog met hier en daar misschien wat lichte sneeuw of motsneeuw. Er waait een koude wind uit noord tot noordoostelijke richting.

Zaterdag blijft het koud winterweer. Waarschijnlijk zorgen wolken ervoor dat het in de ochtend niet al te koud is met minima tussen -5 en -3°C. 's Middags wordt het nauwelijks een graadje warmer waardoor we dus opnieuw kunnen spreken van een echte ijsdag. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog, al is een sneeuwbuitje in de namiddag niet helemaal uitgesloten. In de nacht naar zondag trekt er vanuit het noorden een sneeuwzone over Limburg.

Ook zondagochtend kan het nog sneeuwen. Later op de dag is het meestal droog al kan het sneeuwlaagje van tijd tot tijd nog wat aangedikt worden. De minima liggen rond -3°C en overdag komt het kwik in de buurt van het vriespunt uit. De sneeuw zal dus blijven liggen.

Maandag is het zeker nog koud maar waarschijnlijk gaat het op dinsdag dan toch dooien wat dus slecht nieuws betekent voor de kansen op een witte Kerst.

Ruben Weytjens

Niet te missen