"Ajax zal niet met de rem op spelen"

Na Club Brugge is het vanavond aan Anderlecht om een ticket voor de zestiende finales van de Europa League af te dwingen. De afgelopen dagen liet het bestuur van Anderlecht niet na om de spelers stevig onder druk te zetten. Niet alleen hangt er aan de kwalificatie een kaartje van 180.000 euro vast, paars-wit wil weer aanknopen met Europa’s besten. “Ik voel me aangesproken”, zegt Jelle Van Damme.

kscherpenberg

Manager Herman Van Holsbeeck legde deze week extra druk op de spelersgroep. Hoe is die boodschap aangekomen?

"Ik denk dat alle spelers wel beseffen hoe belangrijk dit duel is, het was niet nodig om een bepaald gevoel los te weken. Het is normaal dat de clubleiding zoiets benadrukt, maar bij mij zorgt het alleszins niet voor een extra druk."

Geloof je dat Ajax jullie zal sparen als bevriende club?

"Neen. Dat moet ook niet. Van deze wedstrijd hangt er veel af, de groepswinst, én Ajax is een hele grote club. Hun spelers kunnen het niet maken om met de rem op te spelen. Zelf zou ik het ook niet doen of willen. Ik wil altijd winnen."

Vermoedelijke opstellingen:

AJAX: Stekelenburg - van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - De Zeeuw, Donald, Aissati - Rommedahl, Pantelic, Emanuelson (Vermeer), Oleguer, Sulejmani, Silva, Enoh, de Jong, Kennedy, Luis Suarez. Anderlecht: Proto – Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht - Sare, Biglia, Van Damme, Legear - Lukaku, Boussoufa. Invallers: Schollen, Bernardez, Rnic, Kruiswijk, Kouyaté, De Sutter, Frutos, Matias Suarez.

Groep A

1. Ajax 5 3 0 2 7-3 11 2. Anderlecht 5 2 1 2 6-3 8 3. Din. Zagreb 5 2 3 0 5-6 6 4. Timisoara 5 0 3 2 2-8 2

Anderlecht kan zich bij verlies ook nog plaatsen, maar dan mag Zagreb wel niet winnen van Timisoara.